Ghid turistik, organizator de evenimente, excursii, tabere, team-building

Casa Rustica Mada
& Tourist Guide in HD

Magyar

Udvozlunk kedves utazo!

Turizmus...mindegy, milyen formaban: gyalogosan, biciklivel, autoval vagy mas motoros-kerekes szallitoeszkozzel.... Mindez lehetseges velunk. Az ut vegen, ha talan kicsit faradtan is, de jokedvuen fogunk hazaterni. Mit is jelent ez pontosan? Egyszeru: mi tudjuk merre kell menni es mit erdemes meglatogatni! A legfontosabb pedig ez esetben: ismerjuk a multat es a fajdalmas jelent minden muemlek es helyseg eseteben, el is mondjuk szivesen az egeszet, kerdesekre valaszolunk, tehat idegenvezetok is vagyunk, nemcsak utmutato-szallitok!

Gyonyoru tajakon vezetjuk at a kedves vendegeket, regmult idoket idezve fel, az esti tabortuzek langjainak fenyenel pedig ezen idok legendairol beszelgetunk a bogracsos es forralt bor illataban esti desszertkent.

Termeszetesen, nemcsak Hunyad megye latvanyossagaira szoritkozunk.... Legnagyobb orommel „lepunk” tovabb Gyulafehervarra vagy az osi havasok fele a gyonyoru Hargitara vagy Szekelyfold barmely mas pontjara is. Szent Anna to, Balvanyos vara, Mikes Kelemen szulofalva, vagy nagy utazonk es az elso tibeti-magyar szotar szerkeszotjenek egykori falujaba is benezhetunk... Ugye tudjak, kire gondolok....

Varjuk kerdeseiket es, ha kell, elmegyunk es elhozzuk a kedves utazot akar otthonabol is, ha jonni akar....

Kik vagyunk? Szivunk tudja... Hol vannak iskolaink, templomaink, osi kastelyaink es varaink? Hol vannak vitezeink es bolcs-okos vezetoink, kik vedtek a hazat es a nemzetet? Mit is mondtak ok, hagytak hatra nekunk? Jarjunk utana egyutt!

Mi itt vagyunk, teszunk, amit tehetunk.... Titeket varunk, hogy mindezeket elmondjuk es megmutassuk!

Ha azonban csak egy egyszeru seta vagy hegyi tura lenne kivansaglistajan a kedves vendegnek, az sem gond!

Szallast is biztosithatunk azonnal aVIP-szobainkban rusztikus panzionkban mely termeskobol es fabol epult, vagy gyumolcsosunkben epult fahazainkban, termeszetesen mindenikben sajat furdoszoba van, ha pedig satorozni akarnak, van egy oriasi es gyonyoru, patak melleti satorozo es lakokocsijukat befogado taborhelyunk is.

Hamarosan tobb, pontosabb informacio is felkerul a lapra, meg dolgozunk az anyagon...Addig is, barmikor felveheti velunk a kapcsolatot barmilyen informacioert e teren!

„Ki lehet ellenem, ha Isten velem” mondta egykor, nagy vezerunk....

Varunk! Irj nekunk, merre vigyunk magunkkal utunkon vagy mikor varjunk szep volgyunkben a madai szoros deli bejarata elott!

Tisztelettel: Toszo Arpad

 

Kis panzionk, a Casa Rustica Mada, Szaszvarostol (Orastie) a Balsa-Zlatna fele vezeto utrol erheto el Algyogy (Geoagiu-Bai) kozeleben. Pontosabb utleirast szivesen adunk, csak kerni kell... Angol, nemet, magyar vagy roman nyelven egyarant tudunk ertekezni.

1.)  Szallaslehetosegek:

Vendegszobaink es fahazikoink sajat furdoszobaval rendelkeznek es 4 szemely szamara vannak agyak bennuk (1 ketszemelyes+1 emeletes) az egyik fahazikoba potagyat is tehetunk ha szukseges igy ott 5 szemelyt szallasolhatunk el. Egyik vendegszobank csak egy ketszemelyes aggyal rendelkezik (VIP-szoba). Fogadokepessegunk e pillanatban a kovetkezo: 2 fahaziko (4 szemelyes), 1 VIP vendegszoba (2 szemelyes), 1 vendegszoba (4 szemelyes).
Barmelyik szallashely foglalhato 2 szemely szamara is, igy csak a 2-es agyat hasznalva.

Kapunk melletti parkolonkban ingyenesen lehet felugyelet (video) alatt hagyni a jarmuveket.

A szoba/haziko/satorhely/lakokocsihely 14 oratol foglalhato el a kovetkezo (vagy utolso nap) 12 oraig!

Az elore tervezett es bejegyzett foglalast akkor tekintjuk biztosnak, ha a megallapodas szerinti ar 30%-a a kontonkra beerkezett vagy az errol szolo atutalast igazolo masolatot e-mail-ben megkapjuk es ezeket irasban visszaigazoltuk!

2.) Ellatas (etel, ital):

 Mivel a reggeli a szallas-arban mar benne van (ez a szobak es hazikok araraira ertendok, a satorozok es lakokocsisok szamara kulon es tartalmazza az italt (kave, tea, gyumolcsle) is, ez tiszta ugy.

 Kerjuk kedves vendegeinket, hogy a foglalaskor jelezzek (ha elfelejtenenk megkerdezni) ebed- es vacsoraigenyuket.

3.) Kirandulasok, hegyi turak, erdei setak:

Itt sok lehetoseg all a vendegeink szamara valasztas ele.
A gyalogos helyi setak es rovidebb turak ( 5-6km oda, 5-6km visszaut) idegenvezetovel termeszetesen ingyenesek (esetleg fizethetnek neki egy uditot... viccelek!).
Az ennel hosszabb setak/turak ara a tavolsagtol es a terepnehezsegtol fuggoen valtozo arral egyeztetodnek.

Terepjaros/autos kirandulasaink ugyszinten a tereptol es hosszusagtol fuggoen kulonbozo arban lehetsegesek.
Amennyiben sajat terepjarojat hasznalja a kedves vendeg, akkor csak az utmutatas/idegenvezetes ara jon szoba, ha tobb terepjarot vezetunk sajat kocsinkkal menve a sor elott akkor a resztvevo kocsik szama es a terep, valamint a kijelolt utvonal hossza alapjan targyaljuk meg az arakat. Amennyiben szukseges, hegyimento orvos es szervizkocsi is kerheto a hosszabb vagy nehezebb turakra, persze mas arban.

Sajat terepjaroinkkal barhova elvisszuk vendegeinket a kornyeken levo erdekessegek, varak, templomok, kastelyok, termeszetes latnivalokhoz vagy ha ugy egyezunk, akkor adrenalinnal toltott hegyiturakat rendezhetunk hegen-volgyon-patakokon-vizmosasokon keresztul!

Leginkabb valasztott utvonalaink eseteben mar kesz arlistat adhatunk az erdeklodoknek, itt van par pelda-utvonalunk melyeknek kiindulopontja panzionk vagy a kozeli Algyogy (Geoagiu-Bai) furdohely barmelyik szallodaja lehet:

1 Utvonal:
Geoagiu (Refomatus templomok) – Orastie (var, muzeum es templomok) oda-vissza – 5-6 ora

2 Utvonal:
Orastie (muzeum) - Costesti – Gradistea (a dak varak latogatasa):
Cetatuia, Blidaru, Fetele Albe, Sarmizegetusa Regia) oda-vissza – 1 nap (2 var/nap a hosszu ut miatt)

3 Utvonal:
Geoagiu (reformatus templomok) – Simeria (Arboretum) – Hunedoara (Hunyadi kastely, templomok) – Deva (Magna Curia, Deva vara) oda-vissza – 1 nap

4 Utvonal:
Hateg kornyeke (Prislop, Densus, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, stb. Erdeklodes es megyezes szerint) – Hunedoara (Hunyadi kastely) oda-vissza – 1 nap

5 Utvonal:
Vintul de Jos (Martinuzzi kastely romjai, evangelikus templom Vurpar) – Alba Iulia (Gyulafehervar vara, milleniumi templom) oda-vissza, Maros-menti gyonyoru ut – 1 nap

6 Utvonal: barhova a kornyekre megyezes szerint

Arak:
megallapodas szerint, avalasztott utvonal (konnyu/nehez) es a resztvevok szama alapjan.

Barmelyik utvonalon, az utbaeso erdekessegek/latvanyossagok bemutatasa termeszetesen megtortenik, ezert van idegenvezetonk a kedves vendegek mellett mindenik utvonalon es az idegenvezetes ingyenes (csak ha a vendeg sajat jarmuvet hasznaljuk, akkor fizetendo az idegenvezetes az 1-4 szemelyes arak felenek megfelelo osszegben!
Terepjaroink egyenkent az 1-4szemelynek megfelelo arban indulnak utnak, a minibuszok 8 szemelynek megfelelo arban indulnak kevesebb utas eseteben is!

A resztvevok szamatol, koratol, mozgaskorlatozottsagatol es a valasztott utvonaltol fuggoen barmilyen jarmuvalasztas lehetseges (peldaul 1 terepjaro+1 minibusz, vagy tobb terepjaro+minibusz), ez esetben az arak a valasztott jarmuvek hasznalata szerint valtoznak az 1-4 vagy 8 szemelynek megfeleloen.

 

Barmilyen kerdesre szivesen valaszolunk.